שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חליטת עלים למילוי / אביבית פריאל

מילוי עלים מכל סוג מתחיל בחליטה. כלומר בישול מהיר במים רותחים, וממשיך בהטלתם למי קרח מייד לאחר מכן. המים הרותחים מרככים את העלים ומקלים על פעולת המילוי, ומי הקרח מפסיקים את הבישול ושומרים על הצבע הרענן של העלים. היחס הוא 3 ליטר מים לחצי ק"ג עלים, מכפילים לפי הכמות המבוקשת.


חומרים
500 גרם עלים
3 ליטר מים
מעט מלח
אופן ההכנה
  1. מרתיחים את המים עם המלח בסיר גדול. במקביל, מכינים קערה עם מי קרח.
  2. מכניסים את העלים למים הרותחים - פעולה שמפסיקה את הרתיחה. ברגע שהמים רותחים שוב, מוציאים את העלים ומעבירים לקערת הקרח.

 

הערות: כרוב חולטים בשלמותו ולאחר החליטה מפרידים את העלים. כרוב אדום או עלים "עציים" במיוחד דורשים שהוא ארוכה קצת יותר במים הרותחים.

חזרה