|
|
|
|
לחם בירה
/ השף ירון עמר
|
חומרים
|
30 גרם שמרים טריים |
30 גרם סוכר |
3 כוסות בירה בהירה (כזו שמכילה שעורה) |
1 קילו קמח לבן |
30 גרם מלח |
אופן ההכנה |
- ממיסים את השמרים והסוכר בחצי מכמות הבירה. מנפים את הקמח והמלח לקערה ויוצרים ערמה שבראשה גומה.
- שופכים את הבלילה שיצרנו מהשמרים לתוך הגומה ומערבבים.
- מוסיפים את שאר הנוזלים, ומערבבים לכדי עיסה אחידה. מכסים במגבת לחה, שמים במקום חמים נותנים לבצק לתפוח למשך חצי שעה.
- מקמחים היטב את הידיים ויוצקים את הבצק לתבנית. אופים בחום של 180 מעלות, כשעה.
- אפשר להוסיף עגבניות מיובשות, זיתים, גבינה וכל מה שמתחשק, לבצק הבסיסי.
| חזרה | | |