|
|
|
|
קוסקוס עם דגים ועשבי תיבול
/ רפי אהרונוביץ'
|
חומרים
|
1 שקית 350 גרם קוסקוס להכנה קלה ומהירה |
500 גרם פילה ברבוניה |
2 בצל בינוני קצוץ דק |
2 שיני שום קצוצות |
1/4 כוס שמן (רצוי שמן זית) |
1/4 כוס מיץ לימון |
1 כפית כמון |
2 עגבניות קלופות וחתוכות |
1 צרור כוסברה שלם |
1/3 כוס כוסברה קצוצה |
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה |
1/4 כוס בזיליקום |
1 ליטר מים |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן בסיר ומאדים את הבצל ואת העגבניות כ-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לאדות דקה נוספת.
- מוסיפים את המים ואת צרור הכוסברה השלם ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים כ-3-4 דקות. מוציאים את נתחי הדג מתוך הרוטב ומבשלים 2 דקות נוספות. מוציאים את צרור הכוסברה ונפטרים ממנו.
- שופכים לתוך סיר נפרד שתי כוסות רוטב, שתי כפות שמן, מביאים לידי רתיחה, מכבים את האש ושופכים לתוך הסיר 350 גרם קוסקוס (תוכן השקית). מערבבים היטב, מכסים ומשהים ל-5 דקות. מפוררים את גרגירי הקוסקוס, משהים אותם ל-5 דקות נוספות ללא מכסה, מערבבים שוב, מוספים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים היטב. מגישים מעוטר בנתחי הדג וברוטב שנותר.
| חזרה | | |