|
|
|
|
קציצות בטחינה וצנוברים
/ בני סיידא
|
חומרים (6 מנות)
|
650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר) |
2 בצלים גדולים, מגוררים גס |
חופן פטרוזיליה קצוצה |
2 ביצים טרופות |
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות |
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה |
מלח ופלפל פלפל שחור, טחון טרי |
שמן לטיגון עמוק |
לרוטב: |
1.5 כוסות טחינה גולמית |
1/4 כוס לימון סחוט |
1.5-2 כוסות מים |
מלח |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
100 גרם צנוברים |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
- מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס).
- שמים בקערה את הטחינה ומיץ הלימון. מערבבים ומוסיפים מים בכמות הדרושה ליצירת רוטב חלק וסמיך. מתבלים במלח. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מסדרים את הקציצות בתבנית אפייה קטנה. יוצקים עליהן את הטחינה וזורים את הצנוברים. אופים 6-8 דקות, עד שהטחינה חמה. מגישים עם פיתות חמות.
| חזרה | | |