שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות בטחינה וצנוברים / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר)
2 בצלים גדולים, מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה
מלח ופלפל פלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
1.5 כוסות טחינה גולמית
1/4 כוס לימון סחוט
1.5-2 כוסות מים
מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם צנוברים
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
  2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  4. שמים בקערה את הטחינה ומיץ הלימון. מערבבים ומוסיפים מים בכמות הדרושה ליצירת רוטב חלק וסמיך. מתבלים במלח. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
  5. מסדרים את הקציצות בתבנית אפייה קטנה. יוצקים עליהן את הטחינה וזורים את הצנוברים. אופים 6-8 דקות, עד שהטחינה חמה. מגישים עם פיתות חמות.

חזרה