אסאדו
/ חיליק גורפינקל
גם אם אין לכם מיטת סוכנות ישנה, בור בחצר ואימא ארגנטינאית, אתם יכולים להכין אסאדו.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 ק"ג שפונדרה שלמה עם עצם |
1/2 בקבוק יין אדום יבש |
1/2 ראש שום מחולק לשיניים ופרוס גס |
פלפל שחור גרוס |
מלח |
אופן ההכנה |
- מכניסים את השפונדרה לתנור ל 15 דקות בחום גבוה (250 מעלות). מנמיכים את החום לנמוך מאוד (110 מעלות) וממשיכים לצלות עוד שעתיים.
- מוציאים את התבנית, מוסיפים את היין, הפלפל והשום וממשיכים לצלות בחום נמוך עוד כשעה.
- מוצאים ומחלקים למנות לפי העצמות. משתמשים בנוזלים כרוטב. הארגנטינאים אוהבים לצלות בשעה האחרונה בצלים קטנים וקלחי תירס חלב עם האסאדו וכמובן להגיש את הבשר עם רוטב צ'ימיצ'ורי.
|
חזרה |