שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ארנצ'יני / דליה פן-לרנר

כדורי אורז ממולאים מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק. ארנצ‘יני הוא מאכל רחוב סיציליאני במקור, רצוי להוסיף לאורז קצת זעפרן הצובע אותו בכתום.


חומרים
לאורז:
3 כוסות אורז עגול לריזוטו
זעפרן
3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
2 ביצים טרופות
מלח ופלפל
למילוי:
150-200 גרם גבינת מוצרלה קצוצה גס או חתוכה לקוביות קטנטנות
3-4 עגבניות מיובשות בשמן, מסוננות וקצוצות
15-20 עלים בזיליקום או כף עשבי תיבול כגון אורגנו או טימין
מלח ופלפל
לטיגון:
1/2 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
  1. מבשלים את האורז עם הזעפרן כרגיל (רצוי בציר עוף או ירקות). מוסיפים לאורז החם את גבינת הפרמזן ומערבבים היטב. מצננים מעט.
  2. כשהאורז הצטנן מעט, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
  3. מרטיבים את כפות הידיים. מניחים כף אורז על כף היד, ומשטיחים. מניחים במרכז עלה בזיליקום ומעליו מעט עגבניות קצוצות, ו-4-3 קוביות מוצרלה. סוגרים את כף היד סביב המילוי ויוצרים כדור שבמרכזו המילוי (מוסיפים מעט אורז על הפתח שנותר, כדי לוודא שהאורז עוטף לגמרי את המילוי. מכינים כדורים נוספים.
  4. שופכים את פירורי הלחם לקערית. מגלגלים כל כדור בפירורים עד שהוא עטוף כולו ומניחים על צלחת שטוחה (אם רוצים ציפוי עבה יותר, אפשר לטבול את הכדורים קודם בביצה טרופה, ואחר-כך לגלגל בפירורי הלחם).
  5. מטגנים בשמן עמוק חם, כמה כדורים בכל פעם, עד שהם זהובים ופריכים. מספיגים על מגבות מטבח ומגישים מיד.
    (אפשר להגיש עם מטבל שהוכן מעגבניות טריות מגוררות, מתובלות בשום, פלפל, מלח ועשבי תיבול).


חזרה