|
|
|
|
קדרת בשר ופטריות
/ שישי דרעי
|
חומרים (8 מנות)
|
8 כפות שמן זית |
קמח לבן |
2 ק"ג כתף עגל |
6 בצלצלי שאלוט קלופים |
450 (3 סלסלות) גרם פטריות שמפיניון שלמות |
4 בטטות קטנות |
1 בקבוק יין אדום |
2.5 כוסות מרק בשר |
1.5 כוסות יין פורט או יין אדום (רצוי קברנה סוביניון) |
3 כפות רסק עגבניות |
3 כפיות סוכר |
2 שיני שום שלמות |
2 כפיות מלח |
6 גרגירי פלפל אנגלי |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס גס |
3 עלי דפנה |
4 תרמילי הל |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן בסיר גדול בעל תחתית עבה. מקמחים את הבשר ומטגנים אותו מכל צדיו עד שהוא משחים. מוציאים ומניחים בצד. מטגנים את הבצלים, הפטריות והבטטות עד שהם משחימים קצת, מוציאים ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר את המרק והיין ומגרדים את המשקעים שבתחתית הסיר בכף עץ. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, בוחשים ומביאים לרתיחה.
- מחזירים את כל המרכיבים לסיר, מוסיפים את השום והתבלינים ומביאים לרתיחה בשנית. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
| חזרה | | |