שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קסולה בנוסח טולוז / בני סיידא

תבשיל שעועית, עגבניות, בשרים, נקניקים ובשרים מעושנים, עם ציפוי שחום של פירורי לחם מתובלים בשמן זית.


חומרים (8 מנות)
3 כוסות שעועית לבנה מושרית במים למשך לילה ומסוננת
4 עלי דפנה
1 בצל חצוי
צרור קשור בחוט עשבי תיבול פטרוזיליה, טימין ושמיר
כוס שמן או שומן אווז מומס
4 בצלים קצוצים דק
2 גזרים פרוסים
750 גרם בשר טלה או בקר, חתוכים לקוביות
500 גרם בשר עגל חתוך לקוביות
6 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1.5 כוסות יין לבן יבש
6 עגבניות קלופות וקצוצות
300 גרם חזה אווז מעושן פרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
300 גרם נקניקיות עבות, חתוכות לקטעים
1 שוק אווז מעושנת
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1. שמים בסיר את השעועית, עלי הדפנה, הבצל ועשבי התיבול. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים, עד שהשעועית רכה ורוב הנוזלים נספגו. מוציאים מהסיר את עשבי התיבול, הבצל ועלי דפנה.
  2. בסיר אחר מחממים כחצי כוס מהשמן או שומן אווז. מוסיפים שני בצלים, את הגזרים, את שני סוגי הבשר ו 3 שיני השום. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את היין וכוס וחצי מים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהבשר רך.
  3. מחממים במחבת כ-3 כפות משארית השמן. מוסיפים את הבצל והשום שנותרו ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 20 דקות.
  4. מערבבים את תכולת המחבת עם השעועית ומתבלים במלח ובפלפל.
  5. מחממים במחבת אחרת כ- 2 כפות שמן ומטגנים את חזה האווז המעושן והנקניקיות.
  6. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) .
  7. שמים בקדרה חסינת חום מחצית מהשעועית, ומעליה את הבשרים, הנקניקיות ושוק האווז, יחד עם הרוטב בו התבשל הבשר. מכסים בשעועית שנותרה.
  8. מערבבים את פירורי הלחם, השמן והפטרוזיליה ומפזרים מעל התבשיל.
  9. מכסים את הקדרה ואופים כשעה וחצי. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד שהציפוי משחים. מגישים חם.

 

חזרה