שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות ותפוחי אדמה מטוגנים, בזעפרן ועגבניות / בני סיידא


חומרים (6 מנות)
650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר)
2 בצלים גדולים, מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה
מלח ופלפל שחור טחון,טרי
שמן לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים ביותר, מקולפים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כפית חוטי זעפרן מושרים ברבע כוס מים חמים
2 עגבניות מגוררות
אופן ההכנה
  1.  שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון. 
  2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
  3.  מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפוחי האדמה עד שהם מזהיבים. מסדרים את תפוחי האדמה והקציצות בסיר בישול שטוח ורחב. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הזעפרן עם מי ההשריה.
  4. מוסיפים את העגבניות המגוררות וכוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרטוב מסמיך. מגישים עם לחם טרי וסלט ירקות מתובל בלימון ושמן זית.

חזרה