|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
קציצות ותפוחי אדמה מטוגנים, בזעפרן ועגבניות
/ בני סיידא
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר) |
2 בצלים גדולים, מגוררים גס |
חופן פטרוזיליה קצוצה |
2 ביצים טרופות |
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה |
מלח ופלפל שחור טחון,טרי |
שמן לטיגון חצי עמוק |
לרוטב: |
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים ביותר, מקולפים |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1/2 כפית חוטי זעפרן מושרים ברבע כוס מים חמים |
2 עגבניות מגוררות |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות או עגולות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפוחי האדמה עד שהם מזהיבים. מסדרים את תפוחי האדמה והקציצות בסיר בישול שטוח ורחב. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הזעפרן עם מי ההשריה.
- מוסיפים את העגבניות המגוררות וכוס מים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרטוב מסמיך. מגישים עם לחם טרי וסלט ירקות מתובל בלימון ושמן זית.
| חזרה | | |