שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

באפס / חנוך (חני) פרבר

לחמניות שמקורן בסקוטלנד, כיום הן נפוצות מאוד בארוחות הבוקר האנגליות.


חומרים
700 גרם קמח
1 כף מלח
20 גרם שמרים טריים
3 כפות סוכר
1 כוס חלב
1 כוס מים פושרים
60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
חלב לזיגוג
אופן ההכנה
  1.  ממיסים את השמרים במעט חלב/מים. 
  2.  מניחים במיקסר מלח וקמח, מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת פירורית. 
  3. מוסיפים את תערובת השמרים, הסוכר ויתר הנוזלים ולשים כעשר דקות לבצק רך, חלק ולא דביק. מעצבים לכדור בצק, מכסים בבד לח ומתפיחים עד להכפלת נפחו (או מכניסים ללילה למקרר).
  4.  לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לעשרה כדורים. מכל כדור מעצבים לחמנייה עגולה או אובלית (בעובי של 1 ס"מ). מברישים בחלב, מקמחים בעדינות ומתפיחים חצי שעה. מקמחים בנדיבות ולוחצים בעדינות עם האצבע במרכז הלחמנייה.
  5. אופים ב 200 מעלות כ 15 דקות. מצננים על רשת.

חזרה