באפס
/ חנוך (חני) פרבר
לחמניות שמקורן בסקוטלנד, כיום הן נפוצות מאוד בארוחות הבוקר האנגליות.
|
חומרים
|
700 גרם קמח |
1 כף מלח |
20 גרם שמרים טריים |
3 כפות סוכר |
1 כוס חלב |
1 כוס מים פושרים |
60 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
חלב לזיגוג |
אופן ההכנה |
- ממיסים את השמרים במעט חלב/מים.
- מניחים במיקסר מלח וקמח, מוסיפים את החמאה ומערבבים לתערובת פירורית.
- מוסיפים את תערובת השמרים, הסוכר ויתר הנוזלים ולשים כעשר דקות לבצק רך, חלק ולא דביק. מעצבים לכדור בצק, מכסים בבד לח ומתפיחים עד להכפלת נפחו (או מכניסים ללילה למקרר).
- לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו לעשרה כדורים. מכל כדור מעצבים לחמנייה עגולה או אובלית (בעובי של 1 ס"מ). מברישים בחלב, מקמחים בעדינות ומתפיחים חצי שעה. מקמחים בנדיבות ולוחצים בעדינות עם האצבע במרכז הלחמנייה.
- אופים ב 200 מעלות כ 15 דקות. מצננים על רשת.
|
חזרה |