תפוחים אפויים
/ דליה פון-לרנר
מתכון פשוט להכנה. אפשר להגיש בתור מנה אחרונה או בתור תוספת למנה עיקרית.
|
חומרים
|
6-4 תפוחים חמוצים לבישול (מומלץ להשתמש בתפוחים מזן גרנד סמיט) |
6-4 כפות צימוקים |
60-50 גרם חמאה או מרגרינה |
4-3 כפות סוכר חום או דבש נוזלי |
1/2 כוס מים |
אופן ההכנה |
- מוציאים את לבת התפוחים, כך שנוצר חלל במרכז כל תפוח. חורטים עם הסכין קו סביב אמצע קליפת כל תפוח, חותכים רק לעומק הקליפה כדי למנוע ממנה להתבקע בעת האפייה.
- מציבים את התפוחים בכלי חסין אש, וממלאים את מרכזם
בצימוקים ואגוזים מעורבבים עם דבש או סוכר חום.
- שמים קוביית חמאה או מרגרינה מעל כל תפוח, ומפזרים מעל מעט סוכר חום.
- יוצקים מים לגובה של 1 ס"מ בתחתית הכלי. מכסים את התפוחים ביריעת נייר אלומיניום, לא מהדקים אלא מניחים חופשי על התפוחים.
- מכניסים לתנור בחום בינוני לכ-30 דקות. בודקים בעזרת שיפוד במבו, אם התפוחים התרככו. מוציאים מהתנור ומגישים.
|
חזרה |