שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גספצ‘ו / אנה וגנר

מרק עגבניות ופלפלים קר.


חומרים
2 ק"ג עגבניות (אם מצאתם "תמר" הרווחתם)
2 פלפלים ירוקים גדולים ובשרניים
2 פלפלים אדומים גדולים ובשרניים
1 בצל גדול, חתוך קטן-קטן
3 שיני שום קלופות
1/3 כוס שמן זית מאיכות מעולה
1/2 כף חומץ הדרים או מיץ לימון
2 כפיות סוכר
1 קופסה קטנה רסק עגבניות רצוי של "טל"
1/3 כוס פירורי לחם
מעט טבסקו ולאוכלי חריף - מעט יותר
1 כף מיונז
אופן ההכנה
  1. קולפים את העגבניות. הן לא אוהבות להתקלף, לכן חולטים אותן לדקה במים רותחים ומיד הן נעתרות. קוצצים אותם, מניחים בקערה.
  2. קוצצים את הפלפלים דק דק וכותשים את השום, מניחים בקערה, ומניחים בה גם את כל המצרכים האחרים ומערבבים היטב.
  3. מעבירים בבלנדר, בערך שליש מתכולת הקערה בכל פעם, עד שמתקבלת משחה חלקה וניחוחית. מצננים היטב, רצוי בפריזר, לפחות שעתיים, ומגישים.
    המהדרים מוסיפים לגספצ'ו צלוחיות קטנות ובהם פלחי מלפפונים קטנים, עוד פלפל אדום קצוץ, בצל קצוץ וקרוטונים ביתיים.

חזרה