רוטב ויניגרט
/ הדי שרון
רוטב חמצמץ, מתאים לתיבול סלטים.
|
חומרים
|
1/3 כוס חומץ בן יין אדום או לבן |
1 כפית חרדל |
1 כפית סוכר |
1-2 שיני שום מעוכות |
מלח |
פלפל שחור גרוס טרי |
2/3 כוס שמן זית |
1/3 כוס שמן תירס או שמן בוטנים |
טימין טרי |
אופן ההכנה |
- בצנצנת בינונית נקייה ויבשה, בעלת מכסה הנסגר היטב, שמים חומץ, חרדל, סוכר, שום מעוך, מלח ופלפל. סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב, עד שכל החומרים מתמזגים.
- מוסיפים שמן זית, שמן רגיל וטימין, סוגרים ומנערים שוב עד שמתקבל רוטב הומוגני.
הרוטב נשמר זמן ארוך במקרר. מנערים היטב לפני השימוש.
|
חזרה |