קליפות אבטיח כבושות
/ בני סיידא
החומרים מספיקים לצנצנת בנפח של 3 ליטר
|
חומרים
|
1 ק"ג קליפות אבטיח |
10 כוסות מים פושרים |
8 כפות מלח |
1 ראש שום מפורק לשיניים לא קלופות |
1 צרור שמיר |
6 עלי סלרי בהירים |
3-4 פלפלים חריפים |
1 כפית פלפל שחור גרגירים שלמים |
1 כפית פלפל אנגלי גרגירים |
2 פרוסות לימון בקליפתן |
1/4 כוס שמן |
אופן ההכנה |
- מסירים את החלק הירוק מקליפות האבטיח וחותכים את הקליפות לרצועות או לקוביות גדולות. יוצקים את המים לקערה וממיסים בהם את המלח. חורצים חריץ קטן בכל שן שום.
- מניחים בתחתית הצנצנת מחצית מגבעולי השמיר, ומסדרים עליהם לסירוגין קליפות אבטיח, שיני שום, שמיר, סלרי, פלפל חריף וגרגרי פלפל שחור ופלפל אנגלי.
- מניחים מעל הכל את פרוסות הלימון, ויוצקים את מי המלח והשמן עד לכיסוי מלא של הקליפות. סוגרים את הצנצנת במכסה לא הדוק, מניחים בשמש ימים אחדים ואחר כך מאחסנים במקרר.
|
חזרה |