שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קלאפוטי שזיפים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים
1/2 כוס רום או אלכוהול אחר לפי הטעם
6 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
כלים:
תבנית פיירקס בגודל בינוני
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
  2. שורים את השזיפים ברום כחצי שעה.
  3. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ- 3 דקות, עד שהביצים מלבינות והסוכר נמס.
  4. מוסיפים את החלב, השמנת ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שהגושים נעלמים.
  5. יוצקים את העיסה לתבנית, מסננים את השזיפים מהרום ומפזרים בתבנית.
  6. מכניסים לתנור ואופים 40-35 דקות, או עד שהמאפה מתייצב במרכזו. מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר.

חזרה