|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
קלאפוטי שזיפים
/ מיכל לוי-אלחלל
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 כוס שזיפים מיובשים מגולענים |
1/2 כוס רום או אלכוהול אחר לפי הטעם |
6 ביצים |
1 כוס סוכר |
1/2 כוס חלב |
1 מיכל שמנת מתוקה |
1 כפית תמצית וניל |
2 כפות קמח |
כלים: |
תבנית פיירקס בגודל בינוני |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
- שורים את השזיפים ברום כחצי שעה.
- שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ- 3 דקות, עד שהביצים מלבינות והסוכר נמס.
- מוסיפים את החלב, השמנת ותמצית הווניל ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שהגושים נעלמים.
- יוצקים את העיסה לתבנית, מסננים את השזיפים מהרום ומפזרים בתבנית.
- מכניסים לתנור ואופים 40-35 דקות, או עד שהמאפה מתייצב במרכזו. מצננים ומגישים בטמפרטורת החדר.
| חזרה | | |