שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט רוקט, משמשים טריים צרובים בשמן זית, רוקפור ואגוזי מלך / יעל גרטי


חומרים
חבילה גדולה של רוקט (ארוגולה) שטוף
6 משמשים טריים, שטופים
שמן זית
100 גרם גבינה כחולה (רוקפור, דנאבלו), מפוררת
70 גרם אגוזי מלך
לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף חרדל חלק צרפתי
2 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ בלסמי לבן
1 כף סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס גס
1 כף מים מינרלים
אופן ההכנה

 

  1. מערבבים היטב את חומרי הרוטב. טועמים. במידה והרוטב חמוץ מדי מוסיפים עוד מעט מים או עוד מעט סוכר. שוטפים את המשמשים, חוצים, מגלענים.
  2. מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת. כשהשמן חם מאוד מניחים בזהירות את המשמשים לצריבה מהירה, של שני הצדדים. מוציאים מן המחבת מיד עם צריבתם ומעבירים לצלחת.
  3. מניחים בקערת הגשה את הרוקט. מעליו מסדרים בצורה נאה את המשמשים הצרובים. מפזרים למעלה פרורי רוקפור ואגוזי מלך. יוצקים את הרוטב רגע לפני ההגשה לשולחן.

חזרה