|
|
|
|
סלט רוקט, משמשים טריים צרובים בשמן זית, רוקפור ואגוזי מלך
/ יעל גרטי
|
חומרים
|
חבילה גדולה של רוקט (ארוגולה) שטוף |
6 משמשים טריים, שטופים |
שמן זית |
100 גרם גבינה כחולה (רוקפור, דנאבלו), מפוררת |
70 גרם אגוזי מלך |
לרוטב: |
3 כפות שמן זית |
1 כף חרדל חלק צרפתי |
2 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ בלסמי לבן |
1 כף סוכר |
מלח |
פלפל שחור גרוס גס |
1 כף מים מינרלים |
אופן ההכנה |
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב. טועמים. במידה והרוטב חמוץ מדי מוסיפים עוד מעט מים או עוד מעט סוכר. שוטפים את המשמשים, חוצים, מגלענים.
- מחממים 1-2 כפות שמן זית במחבת. כשהשמן חם מאוד מניחים בזהירות את המשמשים לצריבה מהירה, של שני הצדדים. מוציאים מן המחבת מיד עם צריבתם ומעבירים לצלחת.
- מניחים בקערת הגשה את הרוקט. מעליו מסדרים בצורה נאה את המשמשים הצרובים. מפזרים למעלה פרורי רוקפור ואגוזי מלך. יוצקים את הרוטב רגע לפני ההגשה לשולחן.
| חזרה | | |