|
|
|
|
קישואים בתחמיץ
/ אריק חכימי
|
חומרים
|
10 קישואים או זוקיני ירוקים וצהובים |
1/2 כוס שמן זית |
4 שיני שום קצוצות דק |
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד, או 2 כפות טימין קצוץ דק |
4 לימונים סחוטים |
מלח ופלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר.
- פורסים את הקישואים לעיגולים עבים (כ-4 ס"מ). מניחים בתבנית אפייה, יוצקים את השמן והופכים את הקישואים כך שיהיו מצופים היטב בשמן.
- אופים כ-20 דקות (במהלך האפייה מטלטלים את הקישואים בתבנית מדי פעם) או עד שהקישואים מקבלים צבע חום בהיר. מוציאים, מצננים ומעבירים לקערה.
- מערבבים את שאר המרכיבים, יוצקים על הקישואים ומערבבים. אפשר לשמור במקרר עד יומיים.
| חזרה | | |