שלח להדפסה  
פסטה

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פסטה "פרפרלה" בשום, בזיליקום וצנוברים / ענת לב-אדלר

הרוטב לא חייב להיות סמיך. כשהוא בא במגע עם הפסטה הוא מקבל את הסמיכות הרצויה.


חומרים
מים לבישול
1 חבילה (500 גרם) פסטה "פרפלה"
6 כפות שמן זית
6 שיני שום קלופות וקצוצות גס
1/2 כוס צנוברים
10 זיתים שחורים מכל סוג, מגולענים וקצוצים
10 גבעולי בזיליקום העלים בלבד, שטופים וקצוצים
1.5 כוסות שמנת לקפה
מלח לפי הטעם
1/2 כפית פלפל שחור
50 גרם גבינת צאן מכל סוג, מגורדת דק
אופן ההכנה
  1. ממלאים סיר גדול במים עד מחצית גובהו, מביאים לרתיחה ומבשלים בהם את הפסטה כ-8-10 דקות. מסננים.
  2. בסיר מתאים לרוטב מחממים את שמן הזית ומזהיבים בו קלות את השום, הצנוברים והזיתים. מוסיפים לשום, לצנוברים ולזיתים את הבזיליקום הקצוץ ואת השמנת לקפה ומביאים לרתיחה קלה תוך כדי בחישה.
  3. מוסיפים את הפלפל והמלח, בוחשים ומורידים מהאש. יוצקים את הרוטב על הפסטה ובוחשים.
  4. מפזרים את הגבינה המגורדת מלמעלה, מערבבים ומגישים.

 

חזרה