פסטה "פרפרלה" בשום, בזיליקום וצנוברים
/ ענת לב-אדלר
הרוטב לא חייב להיות סמיך. כשהוא בא במגע עם הפסטה הוא מקבל את הסמיכות הרצויה.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
מים לבישול |
1 חבילה (500 גרם) פסטה "פרפלה" |
6 כפות שמן זית |
6 שיני שום קלופות וקצוצות גס |
1/2 כוס צנוברים |
10 זיתים שחורים מכל סוג, מגולענים וקצוצים |
10 גבעולי בזיליקום העלים בלבד, שטופים וקצוצים |
1.5 כוסות שמנת לקפה |
מלח לפי הטעם |
1/2 כפית פלפל שחור |
50 גרם גבינת צאן מכל סוג, מגורדת דק |
אופן ההכנה |
- ממלאים סיר גדול במים עד מחצית גובהו, מביאים לרתיחה ומבשלים בהם את הפסטה כ-8-10 דקות. מסננים.
- בסיר מתאים לרוטב מחממים את שמן הזית ומזהיבים בו קלות את השום, הצנוברים והזיתים. מוסיפים לשום, לצנוברים ולזיתים את הבזיליקום הקצוץ ואת השמנת לקפה ומביאים לרתיחה קלה תוך כדי בחישה.
- מוסיפים את הפלפל והמלח, בוחשים ומורידים מהאש. יוצקים את הרוטב על הפסטה ובוחשים.
- מפזרים את הגבינה המגורדת מלמעלה, מערבבים ומגישים.
|
חזרה |