שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'אטני אפרסקים ומשמשים / פיליס גלזר


חומרים
2.2 ק"ג אפרסקים טריים (6-7 גדולים)
1 כוס משמשים מיובשים קצוצים גס
1 בצל לבן קטן, קצוץ דק
1.5 כוסות סוכר חום
1.5 כוסות חומץ תפוחים
2 כפיות זנגביל יבש
2 כפיות זנגביל טרי מקולף וקצוץ דק
2 כפיות כוסברה יבשה
1/2 כפית כמון
1 כפית מלח
1/2 כוס צימוקים
אופן ההכנה
  1. שוטפים את האפרסקים, חוצים ומסלקים את הגלעינים. חותכים לחתיכות בגודל 2.5 ס"מ. בסיר גדול, מערבבים את כל החומרים מלבד הצימוקים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית- נמוכה במשך שעה עד שעה ורבע. בוחשים מדי פעם למניעת חריכה.
  2. מוסיפים את הצימוקים וממשיכים לבשל כחצי שעה, עד שהתערובת הופכת להיות כמו ריבה. מורידים מהאש, מצננים ושומרים במקרר בצנצנות עם סגירה הרמטית. הצ'טני המקורר נשמר היטב במשך כמה חודשים.

 

חזרה