שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מאפה פילו בעגבניות וגבינת עיזים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
6-7 עגבניות בשלות
1/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח גס
ענף טימין
400 גרם גבינת עיזים רכה בגליל
12 דפי פילו
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (150 מעלות) ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את העגבניות לשמיניות ומסדרים אותן בתבנית. מוסיפים את שמן הזית, המלח ואת העלים מענף הטימין ואופים כ-40 דקות, עד שהעגבניות מתרככות. מוציאים.
  3. מגבירים את הטמפ' בתנור לבינונית-גבוהה (190 מעלות). פורסים את גבינת העיזים.
  4. מורחים 4 דפי פילו במעט שמן זית, משני הצדדים. מניחים את העלים אחד על השני. באחד הקצוות מסדרים כשליש מכמות העגבניות והגבינה. מקפלים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לגלילה.
  5. מעבירים לתבנית וחוזרים על הפעולה פעמיים נוספות עם עוד 8 עלי פילו ושאר המלית, כך שמתקבלות 3 גלילות. אופים כ-20 דקות, עד הזהבה.
  6. אפשר לשמור עד 3 ימים, במקרר. לפני ההגשה מחממים בתנור כ-15 דקות.

 

חזרה