|
|
|
|
קדרת עוף, בשרים מעושנים וחומוס בנוסח ספרדי
/ בני סיידא
|
חומרים (5 מנות)
|
1/3 כוס שמן זית |
1 עוף טרי מחולק לשמונה חלקים |
2 בצלים קצוצים דק |
4 גבעולי סלרי קצוצים |
6 שיני שום קצוצות |
200 גרם נקניק קבנוס פרוס |
150 גרם חזה אווז מעושן חתוך לרצועות |
200 גרם נקניקיות עבות פרוסות |
200 גרם חומוס מושרים במים למשך הלילה |
1 כוס פטרוזיליה קצוצה |
4 עגבניות קלופות וקצוצות |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
1 כפית פפריקה מתוקה |
לפי הטעם פפריקה חריפה |
3-4 כוסות מרק עוף צח |
אופן ההכנה |
- מחממים את השמן בסיר גדול וכבד. מוסיפים את חלקי העוף ומטגנים מכל הצדדים עד שיזהיבו. מוציאים ומניחים בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והשום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את הנקניק, חזה האווז והנקניקיות ומטגנים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את העוף המטוגן. מסננים את החומוס ממי ההשריה ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את הפטרוזיליה והעגבניות.
- מתבלים, מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה ביותר כ- 4 שעות, עד שלא נשאר רוטב בסיר. מגישים חם עם לחם טרי.
| חזרה | | |