|
|
|
|
צלי בקר ונקניקיות צ'וריסו בנוסח מקסיקני
/ בני סיידא
|
חומרים (5 מנות)
|
1/3 כוס שמן + 2 כפות |
1/3 ק"ג בשר בקר שייטל, חתוך לקוביות |
3 בצלים גדולים, פרוסים |
6 שיני שום קצוצות |
1 כף קמח |
1 כף סוכר חום |
2 כפות חומץ בן יין |
1/2 2 כוסות בירה לבנה |
1 כוס מרק עוף צח |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
6 נקניקיות צ'וריסו |
12 פרוסות בגט קלויות |
3 כפות חרדל משובח |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
- מחממים שליש כוס שמן במחבת כבדה. מטגנים את קוביות הבשר מכל הצדדים עד שהן משחימות. מוציאים ומניחים בקדרה חסינת חום.
- מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגנים עד שיזהיבו. מוסיפים את הקמח והסוכר ומטגנים דקה תוך ערבוב.
- מוסיפים את החומץ, הבירה ומרק העוף ומביאים לרתיחה. מגרדים את תחתית המחבת בעזרת כף עץ.
- מעבירים את תכולת המחבת לקדרה, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים.
- אופים כשעתיים וחצי בתנור, עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
- דוקרים את הנקניקיות במספר מקומות ומטגנים בשתי כפות השמן הנותרות עד שיזהיבו.
- מניחים את הנקניקיות על התבשיל, מכסים את הקדרה ואופים יחד כ- 20 דקות נוספות.
- מגישים עם פרוסות באגט קלויות מרוחות בחרדל.
| חזרה | | |