שמן זית מתובל בפלפל חריף
/ דליה פן-לרנר
נפלא לטפטוף על פיצה, דגים או על כל מאכל אחר שזקוק לתיבול חריף.
|
חומרים
|
10-8 פלפלונים חריפים אדומים מיובשים |
250 מ"ל (כוס) שמן זית |
אופן ההכנה |
- מרסקים את הפלפלונים המיובשים במעבד מזון.
- יוצקים את השמן לסיר קטן, מוסיפים את שביבי הפלפלונים ומביאים לאט לרתיחה קלה. מורידים מיד מהאש. מצננים תוך כדי נענוע הסיר בצורה סיבובית עד שהשמן פושר.
- מרפדים מסננת בשתי שכבות בד חיתול ומניחים מעל קערה. לקראת סוף הסינון אוספים את קצוות בד החיתול וסוחטים כמה שאפשר מהשמן שנותר.
- מעבירים את השמן המסונן לבקבוק מחוטא. סוגרים היטב ושומרים במקרר (השמן יישמר במיטבו כשבוע-שבועיים).
|
חזרה |