שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חצילים כבושים / חנוך (חני) פרבר


חומרים (6 מנות)
2 ק"ג חצילים בלאדי קטנים וכהים
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס פלפל אדום חריף כתוש במעבד מזון
10 שיני שום כתושות
מלח מעט
1 כפית מלח לימון
1 כוס לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
  1. בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים את החציל מצד לצד לאורך, לעומקו של החציל.
  2. מרתיחים סיר מים עם מלח לימון ומבשלים את החצילים כעשר דקות. מוציאים את החצילים ושומרים את המים.
  3. מערבבים אגוזים, פלפל, שום ומלח, וממלאים את החריץ. מסדרים את החצילים בצנצנת זכוכית בשכבות. מוסיפים את מי הבישול ומיץ הלימון וסוגרים. מוכן לאחר 4 ימים.

חזרה