|
|
|
|
חצילים כבושים
/ חנוך (חני) פרבר
|
חומרים (6 מנות)
|
2 ק"ג חצילים בלאדי קטנים וכהים |
200 גרם אגוזי מלך קצוצים |
1/2 כוס פלפל אדום חריף כתוש במעבד מזון |
10 שיני שום כתושות |
מלח מעט |
1 כפית מלח לימון |
1 כוס לימון סחוט טרי |
אופן ההכנה |
- בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים את החציל מצד לצד לאורך, לעומקו של החציל.
- מרתיחים סיר מים עם מלח לימון ומבשלים את החצילים כעשר דקות. מוציאים את החצילים ושומרים את המים.
- מערבבים אגוזים, פלפל, שום ומלח, וממלאים את החריץ. מסדרים את החצילים בצנצנת זכוכית בשכבות. מוסיפים את מי הבישול ומיץ הלימון וסוגרים. מוכן לאחר 4 ימים.
| חזרה | | |