1. שמים את התרד בסיר או במחבת ומאדים מעל ללהבה גבוהה ללא מכסה, עד שכל הנוזלים מתאדים. מעבירים לקערה ומצננים. 2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים חוץ מהחמאה והשמן, מתבלים וטורפים. ממיסים את החמאה והשמן במחבת בינונית על אש גבוהה. רצוי להשתמש במחבת בקוטר 25-28 ס"מ בעלת תחתית עבה וציפוי טפלון. כשהשומן מבעבע יוצקים למחבת את בלילת הביצים, מכסים במכסה תואם, מנמיכים את האש ומטגנים 8-6 דקות. 3. מסירים את המכסה ומעבירים מרית עץ בין הפריטטה לדופן המחבת. מכסים את המחבת בצלחת שטוחה גדולה והופכים לתוכה את הפריטטה. 4. מחליקים את הפריטטה חזרה למחבת ומטגנים מהצד השני 4-3 דקות. 5. מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים. מגישים חם או פושר.
|