|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
בשר עם גרגרי חומוס
/ דליה פן-לרנר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1 ק"ג בשר טלה או בקר חתוך לקוביות גדולות |
3 עצמות בקר עם מח |
250 גרם (1.5כוסות) גרגרי חומוס שהושרו במים משך לילה |
מעט שמן לטיגון |
1 בצל קצוץ |
4-3 שיני שום קצוצות |
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה |
1 כפית פלפל אנגלי טחון |
1 כפית גרגרי כוסברה טחונים |
עשבי תיבול טריים (מרווה, טימין, פטרוזיליה) |
3-2 כוסות מים או מרק בשר צח |
מיץ לימון |
6 כפות טחינה מוכנה (לא הכרחי) |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מזהיבים את הבצל במחבת, במעט שמן. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים אותן. לקראת הסוף מוסיפים את השום.
- מעבירים את תכולת המחבת לסיר כבד. מוסיפים את העצמות, גרגרי החומוס, התבלינים ועשבי התיבול. מוסיפים 3-2 כוסות מים או מרק, מכסים ומבשלים עד שהבשר וגרגרי החומוס מבושלים (כשעתיים).
- מוסיפים מיץ לימון, מתבלים ומערבבים לתוך התבשיל את הטחינה (לא הכרחי).
גיוון: אפשר להוסיף לתבשיל, בסוף הבישול, פרוסות חצילים מטוגנות.
| חזרה | | |