שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

בשר עם גרגרי חומוס / דליה פן-לרנר


חומרים
1 ק"ג בשר טלה או בקר חתוך לקוביות גדולות
3 עצמות בקר עם מח
250 גרם (1.5כוסות) גרגרי חומוס שהושרו במים משך לילה
מעט שמן לטיגון
1 בצל קצוץ
4-3 שיני שום קצוצות
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
עשבי תיבול טריים (מרווה, טימין, פטרוזיליה)
3-2 כוסות מים או מרק בשר צח
מיץ לימון
6 כפות טחינה מוכנה (לא הכרחי)
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. מזהיבים את הבצל במחבת, במעט שמן. מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים אותן. לקראת הסוף מוסיפים את השום.
  2. מעבירים את תכולת המחבת לסיר כבד. מוסיפים את העצמות, גרגרי החומוס, התבלינים ועשבי התיבול. מוסיפים 3-2 כוסות מים או מרק, מכסים ומבשלים עד שהבשר וגרגרי החומוס מבושלים (כשעתיים).
  3. מוסיפים מיץ לימון, מתבלים ומערבבים לתוך התבשיל את הטחינה (לא הכרחי).
    גיוון: אפשר להוסיף לתבשיל, בסוף הבישול, פרוסות חצילים מטוגנות.


חזרה