שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל גרגירי חומוס וכבש / חנוך בר שלום


חומרים
2 כוסות גרגירי חומוס מושרים למשך לילה, מסוננים ושטופים. אפשר לקלף, לא הכרחי
2 כפות שמן זית
1 שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
1 ק"ג צוואר טלה חתוך לקוביות
4 עגבניות קלופות וחתוכות לרבעים
כמון
כורכום
מלח ופלפל שחור
להגשה:
5 כפות נענע קצוצה
אופן ההכנה
  1. מטגנים בסיר את הבצל והסלרי בשמן זית. מוסיפים 4 כוסות מים, גרגירי חומוס ותבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי.
  2. במחבת נפרדת משחימים את קוביות בשר הטלה ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים את העגבניות, ומים לפי הצורך, ומבשלים עוד כשעה עד שעה וחצי.
  3. אם חסרים מים במהלך הבישול, מוסיפים. בסיום הבישול מוסיפים נענע ומכבים את האש. מגישים עם אורז לבן ופלחי לימון.

חזרה