שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שזיפים פיקנטיים / בני סיידא

תוספת מצוינת לרוסטביף ולבשרים קרים.


חומרים
1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר
2 מקלות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
5 מסמרי ציפורן
1/2 כוס מים
1/2 2 כוסות חומץ הדרים
מיץ מלימון בינוני
פלפל חריף קצוץ דק
1/4 כפית מלח
1 ק"ג שזיפים מוצקים, מזן "שגיב"
סרט של קליפת לימון
אופן ההכנה
  1.  שמים בסיר גדול את הסוכר, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן והמים ומביאים לרתיחה. בוחשים עד שהסוכר נמס, מוסיפים כוס חומץ ומבשלים עוד 5 דקות. 
  2. מוסיפים את שארית החומץ ואת מיץ הלימון, מתבלים בפלפל ובמלח ומביאים לרתיחה נוספת. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 5 דקות. 
  3. שוטפים ומייבשים את השזיפים, מוסיפים לסירופ ומביאים לרתיחה.
  4. מבשלים 5 דקות, מסירים מהאש, מעבירים את הסיר לקערת מי קרח ומצננים היטב. 
  5. מעבירים את השזיפים לצנצנת עם פתח רחב ומוסיפים את קליפת הלימון. מביאים את הסירופ לרתיחה, יוצקים על השזיפים, סוגרים את הצנצנת היטב.

חזרה