באורסק
/ אבי שטייניץ
לחמניות מטוגנות, מקורן בקזחסטן. החומרים מספיקים ל 40 לחמניות קטנות.
|
חומרים (40 מנות)
|
2 כפות שמרים יבשים |
1.5 כוסות חלב או מים |
1.5 כוסות סוכר |
4 כוסות קמח |
1/2 כפית מלח |
שמן לטיגון עמוק |
אופן ההכנה |
- בקערה קטנה ממיסים את השמרים בחצי כוס חלב, מוסיפים חצי כפית סוכר וכ 2 כפות קמח ובוחשים היטב. מניחים כ 10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
- בקערה נפרדת בוחשים את שארית הקמח והסוכר, המלח, שארית החלב והשמרים עד שנוצר בצק. יוצרים גלילים בעובי 2 ס"מ. פורסים את הגלילים לפרוסות בעובי 4 ס"מ.
- מחממים את השמן בסיר ומטגנים את פרוסות הבצק בשמן עמוק. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם, לצד סלט.
|
חזרה |