שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אק-נאן / אבי שטייניץ

פיתות, מקורן בקזחסטן. החומרים מספיקים ל 5 פיתות גדולות.


חומרים
1 כף שמרים יבשים 
1/2 2 כוסות מים 
4 כוסות קמח 
1 כפית מלח 
אופן ההכנה
1. ממיסים את השמרים בחצי כוס מים, מוסיפים 2 כפות קמח, מערבבים ומניחים עד שהבלילה תופחת.

2. מערבבים את שארית הקמח והמים, המלח והשמרים עד שנוצר בצק. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בטמפרטורת החדר כ-30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לשים את הבצק, מכסים ומניחים שנית כ-20 דקות. לשים את הבצק בשלישית, מכסים ומניחים שוב כ-20 דקות.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

4. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים. מרדדים כל כדור לפיתה דקה במרכז ועבה בשוליים. מניחים בתבנית ואופים כ-7 דקות, עד שהפיתות מזהיבות. מגישים חם.


חזרה