לימונים ננסיים כבושים במלח
/ דליה פן-לרנר
מתאימים לתיבול תבשילים וסלטים.
|
חומרים
|
לימונים ננסיים שטופים היטב |
מלח גס |
מיץ לימון |
פפריקה חריפה ואו פלפלונים חריפים |
שיני שום שלמות (לא הכרחי) |
2/1 כוס שמן זית |
אופן ההכנה |
- חורצים 4 חתכים עמוקים בצורת איקס בכל לימון, אבל מקפידים להשאיר אותם מחוברים לבסיסם. מכניסים לתוך החתכים מלח גס, סוגרים ומחזירים כל לימון לצורתו השלמה.
- ממלאים צנצנת שימורים בלימונים המומלחים. מניחים מעליהם משקולת, סוגרים ושמים בצד ליומיים-שלושה.
במשך 3-2 הימים האלה הלימונים יפרישו נוזלים. מכסים אותם במיץ לימון נוסף עד לכיסויים, ויוצקים שמן זית כדי ליצור שכבת שמן אוטמת מעל. סוגרים היטב ושומרים בצד לפחות חודש-חודשיים לפני השימוש. תיבול: אם רוצים - דוחפים לצנצנת השימורים 3-2 פלפלונים חריפים ו/או שיני שום. אפשר גם לתבל את שכבות הלימונים בפפריקה.
|
חזרה |