שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קלמארי מוקפץ


חומרים (4 מנות)
3 כפות שומשום
1/2 בצל
2 פלפלים אדומים
פלפל צהוב
2 שיני שום קצוצות וקלופות
6 עגבניות עדיף מזן "תמר"
500 גרם קלמארי נקי
4 כפות שמן בוטנים
1/4 כוס רוטב סויה
3 כפות חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
אופן ההכנה
  1. קולים את השומשום עד שהוא מזהיב. חותכים את הבצל לאורכו לפרוסות דקות. חותכים את הפלפלים לפרוסות בעובי סנטימטר. מקלפים את העגבניות, חותכים לשמיניות ומוציאים את הזרעים.
  2. חותכים את הקלמארי לטבעות בעובי של חצי סנטימטר. מיבשים את הקלמארי בעזרת נייר ניגוב ומתבלים במלח ופלפל.
  3. מחממים ווק או מחבת כבדה על אש גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן בוטנים. מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים למשך 5 דקות בערך. מוסיפים את השום ומטגנים למשך 30 שניות. מוסיפים את העגבניות, רוטב הסויה והחומץ ומרתיחים תוך כדי ערבוב רצוף כדקה. מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
  4. מוסיפים כפית שמן בוטנים לווק ומחממים. מקפיצים חצי מכמות הקלמארי רק עד שהם מקבלים צבע לבן אטום (בערך 30 שניות). מעבירים עם הנוזלים לקערת הירקות. מוסיפים את כפית השמן הנוספת לווק, מקפיצים את שאר הקלמארי ומעבירים לקערת הירקות.
  5.  מחזירים את תערובת הקלמארי והירקות חזרה לווק מקפיצים עד שכל התערובת חמה, מתבלים במלח, פלפל ושמן שומשום.
    מגישים עם אורז, וזורים מעל את זרעוני השומשום.

חזרה