|
|
|
|
קישואים ממולאים
/ אילהם עתאמנה
|
חומרים (8 מנות)
|
2 ק"ג קישואים בינוניים טריים |
למלית: |
3 כוסות אורז עגול |
500 גרם בשר טחון בקר או הודו |
1 עגבניה גדולה, מרוסקת בפומפיה |
2 כפיות בהרט |
4 כפיות שמן זית להשחמה |
לרוטב: |
1 כף אבקת מרק עוף |
מלח |
2 כפות רסק עגבניות |
1 כוס מים |
אופן ההכנה |
- משרים את האורז במים לחצי שעה.
- מערבבים יחד את כל חומרי המלית.
- מחממים את השמן במחבת טפלון ומשחימים את הבשר, התבלינים והעגבנייה. מערבבים עם האורז.
- ממלאים את הקישואים (לא ממלאים עד הסוף, האורז מתרחב בזמן הבישול).
- מניחים את הקישואים בסיר רחב, מערבבים את חומרי הרוטב ומוסיפים מים עד כיסוי הקישואים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים את הסיר וממשיכים בבישול עוד חצי שעה.
- מיד בתום הבישול מוציאים את הקישואים מהרוטב, כדי שלא יתבקעו. מגישים חם.
| חזרה | | |