שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גלילות פלפלים וחצילים במלית גבינות / מתוך הספר "אורחת לשבת" מאת אביגיל מייזליק

לגזור ולשמור לשבועות! אבל גם לסתם יום של חול או לאירוח - צבעוני, יפהפה ומרשים.


חומרים (7 מנות)
4-5 פלפלים אדומים
2-3 חצילים קטנים ודקים
שמן לטיגון
למלית:
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
2 שיני שום
2 כפות פטרוזיליה או שמיר קצוץ
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1. חוצים את הפלפלים ומנקים מגרעינים. מניחים זה לצד זה בתבנית גדולה כשהחלק המבריק כלפי מעלה. מזלפים בערך כף שמן על כל הפלפלים. אופים בגריל כ-10 דקות או עד שקליפת הפלפלים משחירה. מעבירים לשקית ניילון, סוגרים ומניחים ל"הזיע" 20 דקות.
  2. פורסים את החצילים לפרוסות אלכסוניות מאורכות בעובי חצי ס"מ ומטגנים במחבת עד שיזהיבו מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
  3. מערבבים את כל חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. קולפים את הפלפלים מהקליפה השרופה וחותכים לשניים. מורחים כל פלפל וכל חציל במעט מלית ומגלגלים לגלילה.
  5. מסדרים הכול יפה על צלחת, ומגישים. אפשר לתקוע קיסם בכל גלילה כדי לעזור בהגשה.
חזרה