שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

טורט שוקולד, שקדים ודבש / רוני ונציה


חומרים (10 מנות)
175 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
4 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
3 כפות דבש
1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה
1/4 כוס קמח
1 קורט מלח
1/4 כוס סוכר
לציפוי:
175 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות דבש
50 גרם שוקולד חלב מומס, לקישוט
כלים:
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, משומנת ומרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
  2. ממיסים את השוקולד עם החמאה בסיר כפול על אדים (באן מארי), על אש נמוכה. מסירים מהאש.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם הדבש לקציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד החמימה. מוסיפים את אבקת השקדים ואת הקמח.
  4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את הסוכר, ומקציפים לקצף יציב וגמיש.
  5. מערבבים במרית כרבע מכמות הקצף אל תערובת השוקולד. מקפלים את הקצף הנותר אל תערובת השוקולד.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים כ 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ועליו פירורים דביקים ולחים. מוציאים מהתנור, ומצננים בתוך התבנית על רשת. מוציאים מהתבנית.
  7. מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד עם החמאה והדבש בסיר כפול על אדים. מסירים מהאש ומניחים לצינון. כשהתערובת פושרת וסמיכה, אבל עדיין נוזלית, יוצקים אותה אל מרכז העוגה, ובעזרת מרית מתכת ארוכה מצפים את פני העוגה ואת צידיה (ניתן גם להניע את העוגה מצד לצד, כך שהציפוי יגלוש באופן אחיד).
  8. כשהציפוי מתקרר ומתייצב מקשטים את העוגה: ממלאים שוקולד חלב מומס בתוך פינה של שקית ניילון "פסגור" קטנה. עושים ממנה מעין שקית זילוף ע"י חיתוך דקיק של פינת השקית במספריים, ומזלפים פסי "זיג-זג" מעל לעוגה לקישוט.
    אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת רכה.


חזרה