|
|
|
|
לביבות כרובית
/ הדי שרון
|
חומרים
|
1 כרובית קטנה |
1/2 כוס קמח תופח |
2 ביצים |
2-1 שיני שום (לא חובה) |
מלח |
פלפל שחור גרוס או לבן |
מעט שמן לטיגון (אפשר שמן-זית, אפשר אחר ואפשר לערבב ביניהם) |
אופן ההכנה |
- שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים לפרחים קטנים. מבשלים במים עם קצת מלח 20-15 דקות, רק עד שהכרובית מתחילה להתרכך. מצננים מעט. מעבירים את הכרובית לקערה ומועכים למחית גסה.
- מוסיפים ביצים, שום מעוך, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח לפי הצורך (כחצי כוס) ומערבבים.
- מחממים מעט שמן (פחות מחצי ס"מ) ויוצקים לתוכו כפות מלאות מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים בחום בינוני עד שהקציצות מזהיבות. הופכים לצד השני וממשיכים לטגן. מספיגים במגבות נייר.
אפשר להחליף את הכרובית בירקות אחרים, כמו ברוקולי, כרוב, אפונה ירוקה וכד'.
| חזרה | | |