לביבות מקמח-חומוס "פאנאלה די פלרמו"
/ דליה פן-לרנר
מתכון שמקורו בסיציליה, בארץ משיגים את קמח-החומוס בחנויות הודיות ובמרכולים שמתמחים בייבוא מוצרים מהמזרח הרחוק.
|
חומרים
|
1 ליטר (4 כוסות) מים |
250 גרם קמח חומוס |
3-2 כפות פטרוזיליה קצוצה |
מלח ופלפל |
שמן זית |
אופן ההכנה |
- מביאים את המים לסף רתיחה בסיר כבד. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את הקמח תוך כדי בחישה, כדי שלא יווצרו גושים.
- מחזירים את הסיר לכיריים ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד, כ-30 דקות. מתבלים במלח פלפל ופטרוזיליה.
- מורידים מהאש, יוצקים את התערובת על משטח שיש ומיישרים לשכבה אחידה בעובי של 1 ס"מ. מצננים. כשהתערובת מתייצבת, חותכים למרובעים או לעיגולים ומטגנים כמו לביבות, בשמן זית.
|
חזרה |