לביבות קישוא, גבינת פטה ונענע
/ פיליס גלזר
המצרכים מספיקים לכ - 30 לביבות קטנות או כ - 8 גדולות
|
חומרים (30 מנות)
|
2 כוסות קישואים לא קלופים מגוררים (רצוי מזן זוקיני) |
מלח גס |
2 ביצים מופרדות |
1/2 כוס גבינת פטה מגוררת |
1/4 כוס בצל ירוק קצוץ |
1/2-1/3 כוס קמח מלא (או רגיל) |
1/2 כפית אבקת אפייה |
10 כפיות נענע טרייה, קצוצה דק |
מלח ופלפל שחור לפי הטעם |
שמן זית לטיגון |
שמנת חמוצה או יוגורט להגשה |
אופן ההכנה |
- שמים את הקישואים המגוררים במסננת ומפזרים מעליהם מעט מלח גס. משאירים כ 15 דקות וסוחטים ביד את עודף המים. מערבבים את הקישואים הסחוטים עם חלמוני הביצים, גבינת הפטה, הבצל הירוק, הקמח, אבקת האפייה והנענע. מתבלים במלח ובפלפל שחור. אם רוצים להכין לביבות גדולות, אפשר להוסיף עוד קצת קמח, שמסייע ליציבות.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך עיסת הקישואים.
- מחממים את החמאה או שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. יוצקים בעזרת תרווד קטן מעט מהעיסה בהתאם לגודל הלביבה הרצוי. מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות. מספיגים מהשמן על מגבות נייר.
- מגישים עם יוגורט או שמנת חמוצה, אם רוצים. לקציצות גדולות אפשר להשתמש במחבת טפלון קטנה ולמלא אותה כמעט עד הדפנות.
|
חזרה |