רוטב רומסקו
/ דליה פן-לרנר
וריאציה ספרדית של רוטב רווי הצרפתי, המוגש בצרפת עם מרקי דגים. מתאים לתיבול דגים ופירות ים.
|
חומרים
|
3-2 פלפלונים חריפים אדומים (יבשים) |
4 כפות שקדים קלופים קצוצים גס |
3 כפות צנוברים |
5-4 שיני שום |
2 עגבניות קצוצות |
1/2 כוס שמן זית |
4 כפות חומץ |
אופן ההכנה |
- משרים את הפלפלים במים ל 10 דקות.
- במחבת ללא שמן, קולים קלות את השקדים והצנוברים.
- מרסקים במעבד מזון את הפלפלונים עם 5-4 שיני שום, הצנוברים והשקדים הקלויים. מוסיפים למעבד 2-1 עגבניות קצוצות, ומתבלים במלח ופלפל. מרסקים ויוצקים למעבד בהדרגה ולסירוגין 1/2 כוס שמן-זית עם 4 כפות חומץ, תוך כדי הפעלת המעבד (כמו בהכנת מיונז), עד שמתקבל רוטב סמיך.
|
חזרה |