שלח להדפסה  
תבשילים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פלאו (אושפילאו קזחי) / אבי שטייניץ

תבשיל אורז עם בשר וירקות, מקור המנה בקזחסטן.


חומרים (6 מנות)
100 גרם שומן כבש (או שמן או שומן עוף)
400 גרם בשר כבש או עוף, חתוך לקוביות
2 בצלים פרוסים לטבעות
2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
מלח ופלפל שחור
1.75 כוסות אורז שטוף ומסונן
100 גרם צימוקים
150 גרם משמשים מיובשים
אופן ההכנה
  1. ממיסים את השומן בסיר רחב ומטגנים את הבשר. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים עד שהם משחימים. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים כ-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את האורז, "מחוררים" את שכבת האורז בעזרת ידית כף עץ, כך שנוצרות מעין "ארובות". מפזרים את הצימוקים והמשמשים, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. מכבים את האש, מניחים ל-30 דקות והופכים את תכולת הסיר על גבי צלחת הגשה.


חזרה