|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
תפוחים בקרמל עם גלידת וניל או דבש
/ בני סיידא
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
6 תפוחים מסוג "גרנד סמיט'" |
80 גרם חמאה |
3/4 כוס סוכר |
1 כף מיץ לימון |
1/4 כוס ליקר תפוחים או ברנדי |
1 כפית קינמון |
1/2 ק"ג גלידת וניל או גלידת דבש |
אופן ההכנה |
- קולפים כל תפוח וחותכים לשישה פלחים.
- ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון ובוחשים. מוסיפים את התפוחים, ומטגנים כ 10 דקות, כשמפעם לפעם הופכים את התפוחים ברוטב שנוצר. מוסיפים את הליקר והקינמון ומטגנים עוד דקה.
- מסדרים בצלחות אישיות גדולות ששה פלחים ומעט מהרוטב בכל צלחת. מניחים במרכז הצלחת כדור גלידה ומגישים.
| חזרה | | |