צ'אק צ'אק-בצקניות דבש
/ אבי שטייניץ
בצקניות בסירופ דבש, מקור המנה בקזחסטן.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
4 כוסות קמח |
1/4 כוס חלב |
2 כפות סוכר |
7 ביצים |
2 כוסות שמן או חמאה מומסת |
200 גרם דבש |
אגוזי מלך אגוזי לוז ושקדים קלויים |
אופן ההכנה |
1. מערבבים את הקמח, החלב, כף מהסוכר והביצים בקערה גדולה, עד שנוצר בצק. 2. יוצרים מהבצק גלילים דקים בעובי של כחצי ס"מ ופורסים כל גליל ל"מטבעות". מחממים את החמאה או השמן בסיר ומטגנים עד להזהבה. 3. מבשלים את הדבש על להבה נמוכה, מוסיפים את כף הסוכר שנותרה וממיסים לאט עד שנוצר סירופ סמיך מאוד. 4. יוצקים את הסירופ מעל לבצק המטוגן, מוסיפים אגוזים ושקדים, משהים כשעה ומגישים קר.
|
חזרה |