פודינג לחם
/ מיכל לוי
הצרפתים משתמשים בלחם כבסיס לסופלה חם. הגרמנים מכינים פודינג מלחם שיפון ומוסיפים לו קפה, ואילו האנגלים מערבבים את הלחם עם קצף ביצים. הנה גרסה טעימה, ללא לאומיות מוגדרת.
|
חומרים
|
5 ביצים |
1/2 כוס סוכר |
2 מכלי שמנת לקצפת |
תמצית וניל |
1 כוס ריבה משובחת |
10 פרוסות לחם לבן או חלה |
אופן ההכנה |
(לקערת פיירקס עגולה או אובלית)
- מחממים את התנור לחום בינוני (170-180 מעלות צלזיוס) ומשמנים את התבנית.
- שמים את הביצים והסוכר בקערה ומערבבים. מוסיפים את השמנת ותמצית הווניל תוך ערבוב, עד שמתקבל מרקם אחיד.
- משטחים את הריבה על תחתית התבנית באופן שווה. מסדרים את פרוסות הלחם מעל הריבה ויוצקים מעליהן את תערובת הביצים. אופים כ 30 דקות או עד שהתערובת מתקשה.
- מצננים כרבע שעה ומגישים (מומלץ להגיש חם) בעזרת כף מתוך התבנית.
|
חזרה |