שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רושטי - לביבות תפוחי אדמה בנוסח שוויצרי / בני סיידא

רושטי הוא מאכל שוויצרי מסורתי. זו מעין לביבה רחבה ללא ביצים המטוגנת בחמאה ומוגשת בדרך כלל כתוספת למאכלי בשר, בעיקר עגל.


חומרים (4 מנות)
6-5 תפוחי אדמה (1 ק"ג)
מלח ופלפל
120 גרם חמאה
2 כפות שמן
אופן ההכנה
  1. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת גסה. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  2. מחממים במחבת רחבה מחצית מהחמאה וכף שמן. מוסיפים למחבת מחצית מתערובת תפוחי האדמה ומהדקים היטב לשכבה אחידה.
  3. מטגנים כ-6 דקות, עד שהצד התחתון והשוליים משחימים. הופכים לצד השני ומטגנים 6 דקות נוספות. באותה דרך מכינים גם את הלביבה השנייה. מגישים חם.

חזרה