רושטי - לביבות תפוחי אדמה בנוסח שוויצרי
/ בני סיידא
רושטי הוא מאכל שוויצרי מסורתי. זו מעין לביבה רחבה ללא ביצים המטוגנת בחמאה ומוגשת בדרך כלל כתוספת למאכלי בשר, בעיקר עגל.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
6-5 תפוחי אדמה (1 ק"ג) |
מלח ופלפל |
120 גרם חמאה |
2 כפות שמן |
אופן ההכנה |
- קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת גסה. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- מחממים במחבת רחבה מחצית מהחמאה וכף שמן. מוסיפים למחבת מחצית מתערובת תפוחי האדמה ומהדקים היטב לשכבה אחידה.
- מטגנים כ-6 דקות, עד שהצד התחתון והשוליים משחימים. הופכים לצד השני ומטגנים 6 דקות נוספות. באותה דרך מכינים גם את הלביבה השנייה. מגישים חם.
|
חזרה |