|
|
|
|
פחזניות - מתכון בסיסי
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים
|
1/2 כוס מים |
1/2 כוס חלב |
1/2 כפית מלח |
125 גרם חמאה |
1 כוס קמח |
4-5 ביצים |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מביאים את המים, החלב, המלח והחמאה לרתיחה בסיר בינוני ומערבבים. כשהנוזל רותח מוסיפים את הקמח בבת אחת, מסירים מהלהבה ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בקמח ונוצרת עיסה אחידה. מצננים בטמפ' החדר כ 5 דקות.
- בשלב זה אפשר להשתמש במטרף ידני או במיקסר במהירות בינונית: מוסיפים את הביצים לקמח בזו אחר, ומערבבים עד שכל אחת מהן נבלעת בבצק. את הביצה החמישית מוסיפים רק אם הבצק קשה מדי.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף (אפשר בעזרת כפית) ומזלפים על התבנית תלוליות בצורה ובגודל הרצויים. יש להקפיד על רווחים גדולים בינהם כי הפחזניות מכפילות את נפחן באפייה.
- אופים את הפחזניות עד שהן תופחות, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צלזיוס) וממשיכים לאפות עד שהן משחימות (זמן האפייה הכולל הוא כ 30 דקות). מצננים לפני המילוי.
| חזרה | | |