שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פחזניות - מתכון בסיסי / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב
1/2 כפית מלח
125 גרם חמאה
1 כוס קמח
4-5 ביצים
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. 
  2. מביאים את המים, החלב, המלח והחמאה לרתיחה בסיר בינוני ומערבבים. כשהנוזל רותח מוסיפים את הקמח בבת אחת, מסירים מהלהבה ומערבבים עד שהנוזלים נספגים בקמח ונוצרת עיסה אחידה. מצננים בטמפ' החדר כ 5 דקות. 
  3. בשלב זה אפשר להשתמש במטרף ידני או במיקסר במהירות בינונית: מוסיפים את הביצים לקמח בזו אחר, ומערבבים עד שכל אחת מהן נבלעת בבצק. את הביצה החמישית מוסיפים רק אם הבצק קשה מדי. 
  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף (אפשר בעזרת כפית) ומזלפים על התבנית תלוליות בצורה ובגודל הרצויים. יש להקפיד על רווחים גדולים בינהם כי הפחזניות מכפילות את נפחן באפייה. 
  5. אופים את הפחזניות עד שהן תופחות, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צלזיוס) וממשיכים לאפות עד שהן משחימות (זמן האפייה הכולל הוא כ 30 דקות). מצננים לפני המילוי.

חזרה