שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פטריות מוקפצות ברוטב פורט / שישי דרעי


חומרים (4 מנות)
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
3 בצלים בינוניים, פרוסים
225 גרם פטריות שמפיניון פרוסות (סלסלה וחצי)
6 שיני שום כתושות
1 כוס יין פורט
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
  1. מחממים מחבת עמוקה על להבה בינונית ומוסיפים את החמאה והשמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ 4 דקות, עד שהוא מזהיב.
  2. מוסיפים את הפטריות והשום, מערבבים ומטגנים כ 3 דקות.
  3. מוסיפים חצי מכמות היין ומבשלים כ 5 דקות, עד שהנוזל מצטמצם. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מוסיפים את שארית היין ומבשלים כ 7 דקות נוספות, עד שהנוזלים מתאדים והפטריות מקבלות גוון חום כהה. טועמים ומתקנים תיבול, מגישים חם.

חזרה