|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
פטריות מוקפצות ברוטב פורט
/ שישי דרעי
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
50 גרם חמאה |
2 כפות שמן זית |
3 בצלים בינוניים, פרוסים |
225 גרם פטריות שמפיניון פרוסות (סלסלה וחצי) |
6 שיני שום כתושות |
1 כוס יין פורט |
מלח ופלפל שחור גרוס |
אופן ההכנה |
- מחממים מחבת עמוקה על להבה בינונית ומוסיפים את החמאה והשמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ 4 דקות, עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את הפטריות והשום, מערבבים ומטגנים כ 3 דקות.
- מוסיפים חצי מכמות היין ומבשלים כ 5 דקות, עד שהנוזל מצטמצם. מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את שארית היין ומבשלים כ 7 דקות נוספות, עד שהנוזלים מתאדים והפטריות מקבלות גוון חום כהה. טועמים ומתקנים תיבול, מגישים חם.
| חזרה | | |