שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת תפוזים ושוקולד / רוני ונציה

עוגת נהדרת, קלילה ולחה, עשויה רק עם חלבונים, המראה של

שבבי שוקולד כהה, הטעם המרענן של התפוז והארומה הנודפת מקליפתו, שובים את כל החושים.


חומרים
100 גרם שוקולד מריר משובח
2 כוסות קמח לעוגות ("שטיבל" מס' 5)
1 כף אבקת אפייה
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן צמחי
3/4 כוס מיץ תפוזים טרי
2 קליפת תפוז מגוררת
7 חלבונים
1/4 כפית מלח
כלים:
תבנית סיר פלא בקוטר 25 ס"מ ובגובה 10 ס"מ (רצוי עם תחתית נשלפת)
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  2. משמנים רק את תחתית התבנית, ומרפדים אותה בעיגול נייר אפייה (שימו לב: לא משמנים את דפנות או את גליל התבנית).
  3. קוצצים את השוקולד לשבבים קטנים בסכין גדולה.
  4. מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה גדולה ורחבה. מוסיפים 2/3 כוס סוכר ואת שבבי השוקולד, ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן, מיץ התפוזים וקליפת התפוז. מערבבים בכף עץ (או במערבל חשמלי), עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  5. בקערת מערבל גדולה אחרת, מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות בינונית-גבוהה, לקצף לבן ורך.
  6. בהדרגה מוסיפים את השליש הנותר של כוס הסוכר, ומקציפים לקצף לבן, יציב וגמיש.
  7. מערבבים כ- 1/8 מכמות החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הקמח. לאחר מכן, מקפלים פנימה את יתר החלבונים בעדינות.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ 50-60 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב- שחום, קפיצית למגע, וכשמחדירים קיסם פנימה - הוא יוצא נקי.
  9. מוציאים מהתנור ומייד הופכים את התבנית מעל לרשת (אם העוגה תפחה מעבר לדפנות, הופכים את התבנית, ומניחים את הגליל המרכזי מעל לצוואר בקבוק). משאירים אותה הפוכה במצב זה, עד שהיא צוננת לגמרי. בתום הצינון, מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים ולגליל המרכזי, והופכים את העוגה מעל לצלחת הגשה.
  10. אופן ההגשה: פורסים בעזרת סכין משוננת, ומגישים בליווי פילטים של תפוזים (פלחים ללא הקליפה הלבנה) בצד, עם עלי מנטה (לא חובה).


חזרה