|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
דבלים ממולאות בכבד אווז
/ עופר גל, מסעדת כפות תמרים
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
6 אגסים גדולים |
1/2 בקבוק יין אדום יבש |
100 גרם סוכר |
200 גרם כבד אווז |
1 כוס יין פורט |
12 דבלים (תאנים מיובשות) |
מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- יום לפני הארוחה קולפים את האגסים, מרוקנים את הליבה ומבשלים אותם בשלמותם ביין אדום וסוכר למשך 6 דקות מזמן הרתיחה. שומרים במקרר.
- מנקים את כבד האווז מהעורקים העיקריים, ממליחים ומפלפלים ומשרים עם כפית פורט לפחות ל-12 שעות.
- ביום הארוחה מסננים את האגסים מהיין, ומכניסים לסיר היין שבו בושלו האגסים את הדבלים והפורט. מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. חוצים את הדבלים, וממלאים בעזרת כפית בכבד אווז.
- זמן קצר לפני ההגשה מצמצמים את היין והפורט שבסיר, עד שהוא מרוכז. מתבלים.
- מסדרים את הדבלים הממולאות בתבנית, יוצקים מעליהם 3-2 כפיות
מהרוטב ואופים 9-7 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות צלזיוס.
- פורסים את האגסים ומסדרים מהם מניפות על 6 צלחות, מוסיפים שני דבלים ממולאים ויוצקים מעט מהרוטב. (כדאי לפזר על שולי הצלחת פלפל שחור גרוס, כניגוד למתיקות המנה).
| חזרה | | |