|
|
|
|
קדירת בשר ושעועית
/ דליה פן-לרנר
|
חומרים (6 מנות)
|
2 ק"ג בשר בקר רצוי עם עצמות, אפשר גם עגל |
1-2 עצמות ברך או מח |
מעט קמח לקימוח |
1-2 כפות שמן |
2-3 בצלים פרוסים |
1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות |
1 שורש סלרי חתוך לקוביות |
1-2 גזר פרוס |
2-3 שיני שום קצוצות |
2-3 עגבניות בשלות קלופות |
2-3 כוסות ציר או מרק בקר צח, או מים |
עשבי תיבול טימין, פטרוזיליה, מרווה או מה שאוהבים |
2-3 כוסות שעועית יבשה או גרגרי חומוס שהושרו במשך לילה |
אופן ההכנה |
- מקמחים קלות את נתחי הבשר. מנערים מקמח מיותר. מחממים שמן בקדירה חסינת אש או בסיר כבד שיכיל את כל התבשיל, ומשחימים את נתחי הבשר והעצמות, כמה נתחים בכל פעם. מוציאים עם כף מחוררת ומעבירים לצלחת. שומרים בצד להמשך.
- באותו הסיר, משחימים את הבצל, השורשים/ הגזר, וכשהם מתרככים מוסיפים את השום הקצוץ והעגבניות.
- מחזירים לסיר את נתחי הבשר המושחמים. מוסיפים לסיר את עשבי התיבול, התבלינים והשעועית המושרית.
- יוצקים לסיר את הציר או המרק עד לכיסוי המרכיבים. מכסים ומעבירים את הקדירה לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180-170 מעלות, למשך 3-2 שעות או עד שהבשר רך והשעועית מבושלת. אם הרוטב שנוצר דליל מדי, מרתיחים ומצמצמים אותו על הכיריים. מתבלים שוב (אם יש צורך).
| חזרה | | |