|
|
|
|
מרק שעועית
/ מרים טקטוק
|
חומרים (6 מנות)
|
1.5 כוסות שעועית לבנה |
מים |
3 עגבניות גדולות, בשלות, קלופות ומרוסקות בפומפיה |
מלח ופלפל |
שורש סלרי קטן, חתוך לקוביות קטנות |
צרור קטן פטרוזיליה |
צרור קטן כוסברה (חלק לבישול ומעט להגשה) |
1 כפית שום כתוש |
1-2 כפות פפריקה מתוקה |
אופן ההכנה |
- משרים את השעועית במים למשך לילה.
- שוטפים ומסננים את השעועית, מעבירים לסיר, מכסים במים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מוסיפים את שאר החומרים. מבשלים על אש קטנה עד שהמרק מוכן. זמן הבישול משתנה לפי סוג השעועית ויכול להימשך עד שעתיים.
לפני ההגשה מוסיפים מעט כוסברה טריה קצוצה. אם רוצים מרק סמיך יותר, מדללים בקערית 2 כפות קמח במעט מים ומוסיפים למרק לקראת סוף הבישול.
| חזרה | | |